O nama - "Moje naselje"

Vojvode Vlahovića


”Moje naselje” predstavlja neprofitnu, volontersku grupu građana koja je trenutno organizovana na lokalnom nivou, prevashodno u naselju Vojvoda Vlahovića koje gravitira na dve beogradske opštine Voždovac i Zvezdara. Cilj nam je ekološko, infrastrukturno i kulturološko razvijanje našeg naselja, unapređenje saradnje sa lokalnim institucijama, kao i udruživanje građana na lokalu radi sprovođenja aktivnosti od lokalnog značaja.

Grupa građana ”Moje naselje” pokrenula je velike ekološke akcije čišćenja naselja Vojvode Vlahovića sa sve masovnijim odazivom lokalnog stanovništva, ekoloških udruženja, organizacija, institucija i medija. Kroz saradnju sa lokalnim institucijama poboljšana je infrastruktura u vidu putne mreže i trotoara, rasvete, prvog dečijeg igrališta, veritkalne i horizontalne saobraćajne signalizacije, reciklažnih ostrva i drugih elemenata koji su nužni za normalno funkcionisanje naselja shodno vremenu u kojem živimo.

Posebno smo ponosni jer smo za samo par meseci od formiranja grupe (mart 2019) uspeli da uradimo mnogo stvari za naselje koje funkcionalno pomažu svima, a onda i vizuelno. Drago nam je kada nam gosti primećuju da se stvari menjaju, jer neko ko živi tu prosto se navikne na novu situaciju. Uspeli smo da ostvarimo odličnu saradnju sa opštinom Zvezdara, kao i sa drugim javnim preduzećima kao što su Gradska čistoća, Javno osvetljenje, pored svega toga u ekološkom planu sarađujemo i veliku podršku imamo od strane Ekostar Pak, Svaka limenka se računa / Recan, Trash izazov Srbija, Avala Green Life, PEP / Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, Let’s do it Serbia, SBB Fondacija, Savez izviđača Beograda i ostalih nama dragih komšija i lokalnih preduzetnika.

Naša ekološka akcija ”Pogledaj oko sebe, pokreni se” čiji smo moto pozajmili od EU Fondacije i dobili odobrenje za korišćenje istog je prepoznata i već sada tradicionalna sa preko 200 učesnika na poslednjoj akciji. Naše naselje je zahvaljujući akciji čistije za preko 250 kubika đubreta i građevinskog otpada koji se nakupljao godinama. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradskom čistoćom, možemo se pohvaliti da na malom prostoru imamo čak 3 reciklažna ostrva. Takođe naša akcija sakupljanja limenki je jedna od uspešnijih, te u naselju imamo preko 30 pokrivenih ulaza.

Drage komšije i prijatelji, samo zajedno možemo više. CIlj nam je jedan, a to je lepše i funkcionalnije naselje. Zato se potrudimo svi makar malo da doprinesemo, a promene će biti nesagledive.

Vaše i naše,
Moje naselje

Prijavite problem

Drage komšije, ukoliko imate problem možete nas kontaktirati putem kontakt forme. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.
Prijavi problem

Projekat podržali

Projekat "Moje naselje - Vojvode Vlahovića" su podržale državne institucije, organizacije, mediji, firme, kompanije i pojedinci koje imaju ekološku svest i društveno su odgovorni. Podržite nas i vi!


Koristimo kukije kako bismo vam omogućili neometano i lako korišćenje sajta. Daljom upotrebom ovog sajta, pristajete na upotrebu kukija.

 Slažem se


Koristimo kukije kako bismo vam omogućili neometano i lako korišćenje sajta. Daljom upotrebom ovog sajta, pristajete na upotrebu kukija.

 Slažem se